Spartak Ljig – Vojvodina NS seme 1:3 (17:25, 26:24, 12:25, 21:25)

Ljig: OŠ „Sava Kerković“, gledalaca 250, sudije Kovačević i Petrović.

Spartak Ljig: Maksimović 6, Sajić, Gajević 22, Matić, Mirković 9, Lazarević, Oković 3, Milenković, Aleksić 10, Milovanović 8, Đorđević, Janković..

Vojvodina NS seme: Simić 18, Vučićević, Stanković, Stevanović 15, Vemić 9, Kujundžić, Peković, Mehić 12, Šormaz, Todorović 2, Perić, Suhinjin 24.

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u polufinale plej-ofa pošto su i u drugoj utakmici četvrtfinala bili uspešniji od Spartaka. Novosađani u Ljigu slavili 3:1, bilo je oscilacija, ali najvažnije je da je prvi korak ka najvižnijem cilju sezone napravljen i da crveno-beli sada mogu da se okrenu izazovima u nastavku plej-of serije.

Novosađani su dobro počeli, u tom delu bio je u napadu siguran Suhinjin, a uz servis Vemića i dva bloka (Simić i Mehić)  Vojvodina je povela 13:8, čuvala prednost i rutinski završila set. Nakon toga usledilo je veliko opuštanje u redovima gostiju. Ljižani su maksimalno koristilu mlaku igru Novosađana, razigrali su se i u finišu vodili čak i 20:9. Vemić je tada bio precizan u napadu, dva bloka nanizao je Suhinjin,  a zatim je poentirao i Stevanović za 13:20. Malo po malo, topila se prednost Spartaka,  a kada je na servis došao Vemić usledio je neverovatni preokret – 23:22 za Vojvodinu. Kada se očekivalo da Vojvodina potpuno dokrajči matiranog rivala, domaćin je ipak uspeo da se iščupa i osvoji, kako se kasnije ispostavilo, počasni set.

Posle toga odigrali su puleni trenera Osmankača i više nego ubedljivo u trećem setu, a onda su u četvrtom uz oscilacije, prelomili u drugom delu i stavili tačku na meč.

– Najavljivao sam da se Ljižani neće predati. Svi su zaboravili prošlu godinu kada smo ih takođe u četvrtfinalu, u prvoj utakmici na našem terenu, jedva dobili 3:2. I sada smo dobro počeli, a onda u drugom imali veliki zaostatak. Okrenuli smo to i bili u prilici za 2:0, ali nismo realizovali. Treći smo dobili ubedljivo, u četvrtom je bilo egal skoro do finiša. Ali to je četvrtfinale i niko ne izlazi na teren da izgubi. Za mene je veći problem nonšalancija naših igrača, nismo držali fokus i to moramo da promenimo. U svakom slučaju, najvažnija je pobeda i plasman u polufinale. Okrećemo pripremi za te mečeve – istakao je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Nedžad Osmankač.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This