Vojvodina NS seme – Spartak Ljig 3:0 (25:18, 25:21, 25:18)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 200, sudije Milinković i Janković.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević, Stanković, Stevanović 5, Vemić, Peković, Mehić 16, Šormaz, Todorović 2, Perić 7, Suhinjin 19.

Spartak Ljig: Maksimović 6, Sajić 2, Gajević 10, Matić, Marković 9, Lazarević, Oković 1, Milenković, Aleksić 5, Milovanović 6, Đorđević 1, Janković.

Prvotimci Vojvodine NS seme maksimalno su startovali u razigravanju za titulu šampiona Srbije, pošto su u prvoj utakmici četvrtfinala ubedljivo savladali ekipu Spartaka iz Ljiga. Kao što su i obećali, Novosađani su rivala tretirali onako kako to i treba činiti, ozbiljno i angažovano od prvog do poslednjeg poena. Ni u jednom momentu nisu Ljižanima dali nadu, kontrolisali su igru u svakom segmentu, a samo na momenat u završnici drugog seta gosti su se donekle primakli.

Dao je u ovom susretu trener Nedžad Osmankač šansu mladom primaču Pavlu Periću, dok se na korekciji našao Vitalij Suhinjin, a obojica su maksimalno opravdali poverenje. Potvrdila je time Vojvodina još jednom da svih 12 igrača mogu jednako da doprinesu i da je timska igra njen najjači adut.

U svakom setu crveno-beli su već na početku stvarali osetnu prednost i do kraja je samo održavali, ili čak povećavali. Izuzetno visok procenat uspešnosti u napadu i sjajan servis bili su glavna oružja aktuelnog šampiona, a udarne igle Suhinjin i Mehić. Pažljivo su i motivisano igrali Novosađani u polju, pa ni ubedljivi trijumf nije mogao da izostane.

Pavle Perić, igrač Vojvodine: Zadovoljni smo pobedom i prikazanom partijom. Odigrali smo dobro, u svakom setu se brzo odvojili i čuvali prednost do kraja. Važno je da se nismo opuštali. Spartak će sigurno bolje odigrati kod kuće, ali i mi ćemo biti spremni.

Vladan Aleksić, igrač Spartaka: Došli smo rasterećeni, ali smo odigrali onoliko koliko nam je Vojvodina dozvolila. Trudićemo se da pružimo više na našem terenu i da damo svoj maksimum.

Vladimir Šarenac, trener Spartaka: Kvalitet je očito bio na strani Vojvodine. Nisam nezadovoljan, možda smo mogli malo bolje, ali se nadam ćemo više pokazati kod kuće.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: Ljižani se nikada ne predaju i verujem da će to pokazati u drugom meču. Imaju svoj sistem, mogu da zaprete, ali i mi možemo da podignemo dodatno nivo igre. Oni su pružili koliko su mogli, mi smo ispunili sve zadatke, neke igrače smo odmorili i sačuvali, pa nam ostaje da se dobro pripremimo za susret u Ljigu.

 

 

Tokom meča priliku za igru i takmičenje imale su i dame na tribinama. One najspretnije, koje su uhvatile Vošin časopis, sišle su na teren i u pauzi između drugog i trećeg seta borile se za vrednu nagradu. Naime, zahvaljujući našim sponzorima Eliksiru i ST Medicini, sve učesnice dobile su ginekološki pregled i „hranu“ za cveće i travu, dok je pobednica dobila kompletan sistematski pregled.

Podelite na društvenim mrežama
Share This