Vredno su trenirali prvotimci Vojvodine NS seme, naradili su svaki pokret, poen, pobedu i zasluženo na kraju Superlige osvojili prvo mesto. Zajednička snaga i trud stručnog štaba i igrača urodili su plodom, pa su crveno-beli prilično ubedljivo zauzeli lidersku poziciju sa 14 bodova više u odnosu na drugoplasirani tim Novog Pazara.

No, sada treba biti još bolji, jači, motivisaniji i materijalizovati prednost koju u plej-ofu može doneti prvo mesto. Do najvažnijeg cilja, odbrane titule, put je dalek i težak, ali crveno-beli idu korak po korak i spremno dočekuju prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa protiv Spartaka iz Ljiga ( 7. mart, 18 časova, mala sala Spensa)

– Svesni smo da je sve ovo bilo zagrevanje za ono što predstoji. U završnici moramo ne samo potvrditi kvalitet, nego igrati još bolje – ističe šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i nastavlja: – Mudro smo iskoristili pauzu, radili smo maksimalno, a imali smo i dva treninga sa ekipom Mladosti iz Brčkog i subotičkim Spartakom. Time smo razbili monotoniju i svi igrači su dobili šansu.

Iako sa strane to izgleda lako, javnost očekuje, grešku teško prašta, a samo u novosadskom kolektivu uistinu znaju koliko je bilo teško izgurati sve mečeve, putovanja, obaveze… Naravno, ista očekivanja važe i za plej-of.

– To je prokletstvo rada u velikom klubu. Sada kada kažemo da smo prvi, svima je to nešto sasvim normalno. A mi smo morali mnogo naraditi za takav rezultat. I to naraditi u svim segmentima. Momci su pokazali više od ostalih i zasluženo su tu gde jesu. Verujem da možemo isto ponoviti u plej-ofu. Naravno, iznenađenja su u sportu normalna. Ima mnogo ekipa koje mogu da se konsoliduju, odigraju iznad očekivanja u jednoj, ili dve utakmice. Ipak, u plej-ofu put je dug i samo maksimalno spremni mogu do kraja. Zato se nadam da će do izražaja doći kvalitet, snaga kluba, organizacija, sve ono što Vojvodina poseduje i da ćemo zajedno stići do željenog rezultata.

Trener Osmankač smatra da je liga bila teža nego što to mnogi pretpostavljaju. Kada su u pitanju preostala tri para u četvrtfinalu, naravno, neke ekipe vidi kao blage favorite, ali takođe smatra da nikome neće biti lako.

– Mislim da smo svi imali jednu veliku pustolovinu i da smo videli mnogo dobrih ekipa i mečeva u ligi. U prvom delu je i Niš bio dobar, pa je posustao, dobar utisak ostavio je Radnički, Pazovčani su tradicionalno neugodni, a najprijatnija iznenađenja su bez sumnje Spartak iz Subotice i Mladi radnik. Zvezda ima mladu ekipu, počela je nesigurno, ali je sve bolja. Mi smo sa Novim Pazarom vodili bitku do nove godine. Tamo smo izgubili 2:3, ovde dobili 3:0, oni su napravili još neke kikseve, pa su izgubili priključak. Novi Pazar je svakako favorit protiv Kragujevčana, ali ni to neće biti jednostavno. Zvezdi bih takođe dao blagu prednost u duelu sa Požarevljanima, dok za par Spartak (Subotica) – Jedinstvo zaista ne bih mogao da prognoziram. Videćemo ko je svoje ambicije ispunio, a ko želi više – predočava Osmankač i dodaje: – Imali smo taj nesrećni period oko nove godine, mnogo putovanja, utakmica, premora, gas smo potpuno izgubili u Ljigu, a sve to uzelo je danak i u polufinalu Kupa. Bilo je kriznih perioda, ali to je sasvim normalno. Trudili smo se da sačuvamo igrače i verujem da smo sada spremni. Činjenica je da nijedna ozbiljna ekipa u Evropi ne igra sa šest, sedam igrača. Mi imamo dugačku klupu, svi mogu jednako da doprinesu i to može biti prednost u plej-ofu, jer dugačku trku treba izrdžati. Na našoj strani može biti i domaći teren, mada smo igrali jako lepe utakmice i u gostima. Kada su očekivanja i pritisak u pitanju sa tim moramo da se nosimo. Ko dođe u Vojvodinu mora na to da bude spreman. Ipak, ja se trudim da rasteretim igrače i da ih motivišem. Idemo korak po korak, sa željom da svaki meč dobijemo. Važno je šta se dešava u naših 9×9, moramo biti agresivni, kvalitetni i požrtvovani. Uz sve to doći će i rezultat. I svakako, najbitniji je timski duh, to nas vodi i donosi uspeh. Ko god da izađe na teren treba da pruži maksimum, da svi rade za jednog i jedan za sve. Jedva čekamo da počne plej-of. Publike je sve više na tribinama, njena će nam podrška mnogo značiti i mislim da zajedno možemo učiniti da Spens ostane neosvojiva tvrđava.

Podelite na društvenim mrežama
Share This