Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:1 (25:18, 17:25, 25:17, 25:21)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 350, sudije Janković i Savić.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Vučićević, Bajandić, Stanković, Stevanović 6, Vemić, Kujundžić 17, Peković, Mehić 18, Šormaz, Todorović 1, Suhinjin 18.

Mladi radnik: Duduj 12, Pajkić, Savić 4, Kovačević 11, Ilić 1, Medan, Tonić, Buša 21, Lončar, Popović 13, Ilić, Jelić.

Kako je počela Superligu u sezoni 2017/18, Vojvodina je tako i završila – pobedom. U poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva Novosađani su na svom terenu savladali neugodnu ekipu Mladog radnika rezultatom 3:1. Iako za njih ovaj meč nije imao rezultatski značaj, crveno-beli su u njega ušli maksimalno i tako ga i odigrali praktično od prvog od poslednjeg poena, sa malim opuštanjem u drugom setu. Dobar napad i malo grešaka vodili su domaćina do osetne prednosti već na startu, koju su nakon tehničkog tajm-auta dodatno povisili. Posle 1:0, u polovini drugog seta dozvoli su Novosađani protivniku da se odlepi, te da na kraju taj period i reši u svoju korist.

Nakon toga ponovo je aktuelni šampion preuzeo kontrolu na terenu, diktirali su sa krajeva Mehić, Suhinjin i Kujundžić, pojačali su domaćini i blok, a do kraja susreta viđeno je i mnogo lepih poteza u polju. U svakom slučaju publika je mogla da uživa u jednoj pravoj lepoj uvertiri u ono najvažnije što predstoji – razigravanje za titulu.

Četvrtfinale plej-ofa počinje 7. marta, prvu utakmicu će crveno-beli igrati u Novom Sadu, a rival će im biti Spartak iz Ljiga, ili Niš.

– Izašli smo na teren da igramo dobro, bila je prava tvrda utakmica, bez obzira na to što je poslednje kolo. Požarevljani su zasluženo osvojili set i pokazali zašto su jedno od najprijatnijih iznenađenja. U drugom delu meča smo držali kontrolu, u fazi smo priprema za plej-of, malo smo teški, ali ćemo biti spremni kada to bude najvažnije – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

– Jako je teško igrati ovakve utakmice, ali mi smo profesionalci i uvek moramo da nađemo motiv, kao što smo to učinili sada i prikazali dobru partiju. Čestitao bih saigračima na pobedi, ona jeste važna, jer smo nastavili niz. Treba da gradimo timski duh i sve bolju igru za plej-of – poručio je libero Nikola Peković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This