Na početku sezone Odbojkaški klub Vojvodina istakao je dva najvažnija cilja – jedan je svakako odbrana titule, a drugi napad na trofej Kupa Srbije.

U utorak, 6. februara, u maloj sali Spensa, Novosađani će imati prilike da obezbede prvo finale u pomenutim takmičenjima i tako budu korak bliže ka ostvarenju jednog od dva cilja. U revanšu polufinala Kupa Srbije crveno-beli će na svom terenu dočekati ekipu Novog Pazara i na terenu učiniti sve da obezbede finale. Naravno, posle poraza u prvoj utakmici od 1:3, neće biti jednostavno ostvariti ubedljivu pobedu i anulirati prednost rivala, ali u taboru aktuelnog šampiona veruju da će značaj meča i duel dve prvoplasirane ekipe na tabeli, biti i više nego dovoljan poziv navijačima da ispune tribine u maloj sali, da budu vetar u leđa i igrač više na putu do pobede.

– Očekujem da budemo pravi domaćini, kao što mi to znamo, kako organizaciono, tako i igrački. Želim da bude lepa atmosfera, da navijači pruže maksimalnu podršku igračima i da jednu veliku utakmicu realizujemo u našu korist, naravno rezultatom koji nas vodi u finale. Nije lako, naravno, igrati pod pritiskom poraza u prvom meču, ali ovoga puta snage odmeravamo na našem terenu i to treba da bude dodatni motiv. Novi Pazar ima dobru ekipu, koja se uspešno bori, ali meni je važno da mi kao Vojvodina pokažemo ono što možemo i umemo, te da na taj način uđemo u finale. Verujem u naš kvalitet, u mladost igrača i našu snagu – istakao je na konferenciji za novinare sportski direktor Slobodan Boškan.

Pre konferencije prostorije kluba posetili su navijači i tom prilikom pružili podršku timu.

– Želeo bih da se zahvalim navijačima, koji su uz nas. Čeka nas velika i teška utakmica, to se eto vidi i po interesovanju navijača, a ja bih još jednom sve pozvao da dođu u što većem broju. Ne sumnjam da će klub pokazati zašto je veliki organizator, a na nama je da ostavimo srce na terenu. Mislim da smo svi dovoljni svesni, verujemo u sebe, radili smo naporno, težak je period za nama, a ovo je samo početak serije odlučujućih mečeva. Momci su pokazali i kroz evropske duele da mogu i da žele. Radujemo se što ćemo posle četiri utakmice na strani konačno igrati i u našoj sali. Ponavljam, siguran sam da uz pomoć navijača sa punih tribina možemo do željene pobede – poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Prvotimci Vojvodine takođe željno iščekuju predstojeći susret.

– Ovo je za nas najvažnija utamica do sada i tako se i spremamo. Igrali smo tri puta sa Novopazarcima ove sezone i nažalost sva tri puta smo izgubili. No, to je bilo na njihovom terenu, sada je vreme da se taj niz prekine i da pokažemo da je Spens neosvojiva tvrđava. Pozivam navijače da se odazovu u što većem broju, jer nam ta podrška može mnogo značiti – izjavio je srednji bloker Stevan Simić.

Uvek motivisan, igrač velikog srca, dirigent igre crveno-belih, mladi Vuk Todorović svestan je težine i važnosti utakmice.

– Novi Pazar je naš najveći konkurent, biće to veliki i težak izazov, ali to ne sme da nas omete. Želimo da anuliramo njihovu prednost, da ostavimo srce na terenu i plasiramo se u finale – zaključio je Todorović, a na pitanje novinara da li on ima poseban motiv odgovorio je: – Imam zaista veliki, sportski motiv, a imaju ga i svi moji saigrači u takvim mečevima.

Utakmica počinje u 18 časova, ulaz je besplatan, što je poziv više za publiku i poklonike odbojke. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti.  U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Finale će se odigrati 3. marta.

Podelite na društvenim mrežama
Share This