Spartak Ljig – Vojvodina NS seme 3:0 (25:23, 25:20, 28:26)

Ljig: OŠ „Sava Kerković“, gledalaca 150, sudije Vuković i Simonović.

Spartak: Maksimović 11, Marinković, Gajević 10, Matić, Mirković, Đorđević 16, Lazarević, Oković 7, Milenković, Aleksić 5, Milovanović 5, Janković.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 24, Bajandić, Stanković, Stevanović 8, Vemić 8, Kujundžić 2, Peković, Mehić 10, Šormaz, Todorović, Suhinjin.

Umesto sigurne pobede i novih bodova, prvotimce Vojvodine NS seme dočekao je u Ljigu hladan tuš. Novosađani su u petnaestom kolu Superlige izgubili od Spartaka, pretposlednje ekipe na tabeli 0:3. Iako su u sva tri seta imali prilike, crveno-beli nisu iskoristili nijednu.

Motivisani domaćin bio je borbeniji,energičniji i imao samo jednu želju – da se pokaže na svom terenu u duelu sa liderom i aktuelnim prvakom. Ljižani su već na startu zapretili, poveli 3:1, pa 7:4, a do prvog preokreta Novosađani su stigli posle dva poena Simića i dva as servisa Vemića (od 8:10 do 12:10). Brzo je protivnik izjednačio,  a Vojvodina opet povela uz pomoć Stevanovića. Novo izjednačenje usledilo je kod 16:16, da bi crveno-beli posle toga stigli do velikih 20:17. Izgleda da ni to nije bilo dovoljno gostima za mirnu završnicu, nekoliko grešaka pomoglo je rivalu da reši ovaj set u svoju korist.

Nedostajalo je volje i borbenosti prvotimcima Vojvodine, što je razigrani domaćin znalački koristio, pa je na tehničkom tajm-autu drugog perioda vodio 12:7. Previše grešaka samo je dodatno poguralo Ljižane, nakon čega su kratko nadu vratili Mehić, Vučićević i Simić, ali su novi neprecizni potezi bili pravi poklon za protivnika, koji je stigao do 2:0. Poveli su igrači Spartaka i u trećem setu, dok sa druge strane Vojvodina nije ličila na sebe. No, malo po malo, Novosađani su smanjivali prednost domaćina i stigli do izjednačenja na 22:22. Posle mini serije Stevanovića i Vučićevića obezbedila je Vojvodina prvo vođstvo i set loptu (26:25), ali je opet zakazala realizacija, pa je Spartak stigao do neočekivane pobede.

Neka ovaj pad posluži kao dobra lekcija pred važan meč koji sledi već u utorak, u polufinalu Kupa Srbije. I neka korak nazad bude samo zalet za dva koraka napred.

Podelite na društvenim mrežama
Share This