Prvi trening u hali, u kojoj će biti odigrana revanš utakmica osmine finala CEV kupa, samo je potvrdio utisak, koji su do tada ostavile mnoge stvari i događanja u vezi sa Rešovijom. Definitivno, grad Žešov i njegovi stanovnici žive za odbojku i tamošnji klub. Ekspedicija Vojvodine uverila se u to i kada je posetila tržni centar u okviru kojeg se nalazi specijalizovana prodavnica Odbojkaškog kluba Rešovija. Veliki zidni poster, fotelje u bojama tima, pult za prodaju karata, vitrine sa dresovima, školskim priborom, šoljama i mnogim drugim rekvizitima, smešteni su u okviru ovog malog, ali vrlo upečatljivog i posećenog kutka.

Priču o popularnosti Rešovije dalje su potkrepili posteri po gradu, kao i sama postavka u hali. Vrlo ažurni domaćini pažljivo su se posvetili organizaciji meča, za ovu priliku namestili su tribine sa sve četiri strane terena, a u jednom delu sale iznad sedišta celom dužinom na više jezika ispisano je „Svi smo mi Rešovija“.

Nema sumnje, prvotimce Vojvodine čeka prava sportska predstava, što bi za njih trebalo da bude samo motiv više da se pokažu u lepom svetlu i predstave odbojkaški potencijal, koji stiže iz glavnog grada pokrajine. Volju, želju i zalaganje Novosađani su pokazali i na treningu, svi su radili kao jedan i ispoštovali sve zadatke stručnog štaba.

– Dobro smo trenirali, isprobali smo halu, moram da kažem da su uslovi odlični, tako da nema razloga da ne pružimo maksimum. Čuda su moguća, to je sport i treba uvek ići na pobedu. Iako su oni dobili u Novom Sadu 3:1, mi smo uvek bili tu negde, na korak, što znači da možemo. Nadamo se još boljoj partiji, samo moramo napasti od starta, odigrati hrabro i maksimalno – istakao je srednji bloker Stevan Simić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This