Naporan put već je iza prvotimaca Vojvodine. Novosađani su dobro odmorili, regenirisali se, pre podne su odradili kratko istezanje u hotelu, prošetali, a nakon ručka usledili su odmor i sastanci. Prvi trening u hali crveno-beli imaće danas u 19 časova.

Kapiten Miloš Vemić dobro poznaje poljsku odbojku i atmosferu na utakmicama, jer je igrao u ekipi Bjalsko Bjala. On očekuje zanimljiv, kvalitetan meč, ali i poletnu i hrabru partiju svoje ekipe.

– Imao sam prilike da igram u hali u kojoj ćemo odmeriti snage sa domaćinom. Publika u Žešovu važi za jednu od najboljih odbojkaških publika u Poljskoj, navijači su uvek uz svoj tim i ne prave razliku između mečeva. Većina njih ima godišnju kartu, pa je jako malo ulaznica u slobodnoj prodaji. Hala nije novija, ali je dobro ukomponovana, akustična, a tribine su sa tri strane terena. Atmosfera je zaista lepa i uživanje je igrati tu – počeo je priču Vemić i nastavio: – Mislim da to i nas treba da motiviše da se pokažemo u najboljem izdanju. Po mom mišljenju, ovo će biti totalno drugačija utakmica od one u Novom Sadu. Ovde treba da odigramo rasterećeno. Velika je prilika to i za mlade momke da pokažu šta znaju, da osete kako je igrati u ovakvoj atmosferi. To nikako ne sme da bude kočnica, nego motiv više i zamajac.

Istina je da Rešovija ima odličan rezultat iz prvog meča, ali iskusni primač Vojvodine smatra da to ne treba da omete njegove saigrače i njega.

– Domaćin jeste favorit, ima kvalitet, publiku, pobedu iz prve utakmice, ali mi treba da uđemo u meč bez respekta, kao da je prvi i kao da pre njega nije bilo ničega. Moramo probati da nametnemo naš ritam, da napadnemo servisom, jer se u prvom susretu videlo da laganim servisom protiv takve ekipe ne možemo. I u Novom Sadu smo odigrali zaista kvalitetno, bili smo u egalu do dvadesetog poena. Treba napasti, držati fokus, poboljšati malo i odbranu i tražiti svoju šansu. Ako bude naš dan možemo biti vrlo neugodni protiv ovakvog protivnika. Ni umor više ne može biti izgovor, na ovakva putovanja smo navikli, a imali smo ovde dovoljno vremena da se regenerišemo i spremimo. Ova utakmica može biti lepa uvertira u nove važne mečeve koji nam slede – zaključio je Miloš Vemić.

Susret Aseko Rešovija –  Vojvodina NS seme, igra se u sredu, 31. januara u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This