Vojvodina NS seme – Niš 3:1 (25:20, 21:25, 25:22, 25:12)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 250, sudije Leko i Milošević.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Vučićević 4, Stevanović 10, Vemić 12, Narančić 3, Kujundžić, Peković, Mehić, Šormaz 1, Todorović 2, Perić 14, Suhinjin 18.

Niš: Tokić 6, Rakić 5, Jović, Kovač 12, Milosavljević, Stojković 11, Nestorović 2, Đorđević 9, Stojić 11.

Vojvodina nastavlja da niže pobede u  Superligi. Iako teže nego što se očekivalo, Novosađani su, ipak, uspešno obavili zadatak i uknjižili nova tri boda u meču 13. kola protiv ekipe Niša. Slavili su crveno-beli 3:1, a trener Osmankač odlučio je da odmori neke igrače i da u ovom susretu pruži šansu i nekim drugim provotimcima. Tako su na početku na teren izašli Šormaz, Vučićević, Perić, Vemić, Stevanović, Narančić i libero Peković. Gosti su dobro počeli, ali su Novosađani na polovini seta nadoknadili zaostatak, preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli 1:0. Sigurno su krenuli i u drugom periodu (4:1), ali su nakon toga naglo pali, dozvolili rivalu da se razigra i povede. Menjao je novosadski strateg i uspela je Vojvodina u finišu da anulira visoko vođstvo Nišlija, ali je na samom kraju stala, što je bilo dovoljno da rezultat bude 1:1.

Konsolidovao je redove aktuelni šampion, smanjio je greške, pojačao servis, proradio je i blok, a razigrali su Suhinjin i Perić. Posle 2:1, četvrti set bio je čista formalnost.

Pavle Perić, igrač Vojvodine: Pre utakmice trener nam je rekao da se titula dobija na malim utakmicama i to je tačno. Zato je važno što smo pobedili. Nije nas išlo, ali smo stigli do željenog rezultata i u četvrtom smo tek pokazali ko je glavni u Spensu.

Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine: Jedino sam zadovoljan sa nova tri boda. Potrošili smo se jako protiv Poljaka, neke momke smo malo sačuvali, ali opet ne sme da bude ovakav odnos prema igri. Pobeda je najvažnija, a o ostalim pojedinostima ćemo razgovarati.

Podelite na društvenim mrežama
Share This