Kada je menadžment Odbojkaškog kluba Vojvodina krenuo u organizaciju utakmice osmine finala CEV kupa nije bilo dileme gde će se taj duel odigrati. Odluka je pala na veliku dvoranu Spensa. Ni činjenica da će sa druge strane mreže biti velika poljska Rešovija, koja dolazi iz jedne od najboljih i najbogatijih evropskih liga nije pokolebala članove srpskog šampiona. Svi u novosadskom kolektivu ozbiljni su u nameri da u sredu, 17. januara, u 18 časova, naprave veliki sportski događaj.

Iste ambicije i želje ima i ekipa, svi su motivisani da na terenu pruže maksimum, da napadnu snažnog protivnika. U svemu tome Vojvodini će i te kako biti potrebna podrška sa tribina, te se svi u crveno-belom taboru nadaju da će javnost, navijači, poklonici odbojke, prijatelji, razumeti težnju i želju, da će ispuniti tribine i zdušno pomoći na putu do cilja.

– Svesni smo ko nam je protivnik, to je ekipa koja godinama u poljskom prvenstvu ima zapaženu ulogu, osvajala je trofeje, možda je neznatno slabija ove godine, ali to ne umanje njenu snagu. Uz to, Rešovija je jak, organizovan klub koji traje. Kod nas se desilo dosta pozitivnih stvari i ovaj meč mogao bi da bude prekretnica. Cilj je da odigramo dobro, da napadnemo i  uz podršku publike da probamo da uradimo sve što je do nas. Neće biti lako, ali moramo da negujemo pobedničke ambicije na svim poljima – istakao je sportski  direktor  Slobodan  Boškan.

Složio se s njim i šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

– Osnovni cilj da krenemo agresivno, pobednički, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže. Mi želimo da ostavimo srce na terenu i da probamo da iskoristimo njihove slabosti. Iskreno se nadamo da će Spens biti tas na vagi i da uz podršku navijača možemo do pozitivnog rezultata – poručio je Osmankač.

Srednji bloker Radiša Stevanović svestan je da je Rešovija favorit, ali je podsetio na to da je i Tuluz u Novi Sad došao sa istim epitetom.

– Naš protivnik jeste jak, kvalitetan, ali smo eto i  protiv Francuza maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena i na krilima podrške navijača stigli do  pobede. Nadamo se da se to može ponoviti – rekao je Stevanović.

Poziv navijačima uputio je i primač Miran Kujundžić.

– Poljska liga jedna je od najjačih liga, a Rešovija je među najkvalitetnijim njihovim ekipama. Igrali su čak i fajnal-for Lige šampiona. Kada smo mi u pitanju motivacija neće izostati, jedan ovakav evropski meč za nas je veliki izazov. Želim i ja da pozovem ljude, da dođu u što većem broju. Nadam se da će Novosađani, a i oni van grada, prepoznati pravi trenutaki i da će ispuniti tribine. Takva podrška može nam biti vetar u leđa – zaključio je Kujundžić.

I ovoga puta zahvaljujući Upravnom odboru ulaz će biti besplatan. Baš kao i protiv Francuza, deliće se gratis ulaznice i to na dan  utakmice od 16.30 na blagajni kod ulaza u veliku dvoranu. Čak i oni koji ne dođu do karata moći će i bez njih da uđu u halu i podrže Vojvodinu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This