Kada dve instutucije imaju volju, želju i isti cilj, onda je put do uspeha i zajedničkog rešenja zagarantovan. Ako se tome dodaju stabilnost, podrška i angažovanje Upravnog odbora, kao i bolja infrastruktura i finansije, takođe se stvaraju sve predispozicije za rešavanje nekih starih problema. Upravo tako posle 25 godina sporazumom je rešeno dugovanje (verovatno najveće, bar kada su bivši igrači u pitanju), koje je Odbojkaški klub Vojvodina imao prema proslavljenom reprezentativcu Vladimiru Grbiću.

Tim povodom, a na poziv menadžmenta kluba, Grbić je danas posetio prostorije aktuelnog šampiona Srbije, razgovarao sa čelnicima, družio se sa članovima kluba, pružio podršku timu u predstojećim izazovima i nakon toga na konferenciji za novinare sa generalnim direktorom Nikolom Salatićem potpisao sporazum o rešavanju pomenutog duga. Posebno treba istaći ustupke, koje je naš as napravio u vezi sa visinom dugovanja.

– Za nas je zaista važno to što smo ovo upriličili pred veliku i važnu utakmicu. U svemu tome ima i simbolike, pa se nadam da ovo može biti i najava nove generacije za velika dela. Oseća se dobra energija, ekipa je orna, motivisana, a poseta Vladimira Grbića potvrđuje da, osim na terenu, klub nastavlja i organizaciono da radi punom parom i da jača temelje. Drago nam je da je naš proslavljeni reprezentativac sa nama, da podržava ekipu i prenosi iskustvo. Uputili smo mu poziv da dođe i da takođe konačno realizujemo isplatu duga. Hvala mu što je bio strpljiv i što je sada uz nas – istakao je predsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić i dodao: – Dug je zaista star i do danas je mogao biti mnogo veći. No, treba pohvaliti to što je Grbić otpisao kamate i odrekao se trećine duga. Nama je tako ostalo da mu isplatimo dve trećine, a jednu smo već realizovali. Dogovor je da drugi deo bude isplaćen do kraja 2018. Naravno, postoji još nekoliko nekoliko igrača, kojima će klub u dogledno vreme realizovati isplatu duga, ali su te cifre daleko manje. Između ostalih među njima su Boškan, Mešter, Mijić, možda ću nekog zaboraviti, ali u svakom slučaju nama je cilj da rešimo sva potraživanja i imamo podršku svih tih igrača. Mislim da je vreme da krenemo napred, da zajedno ponovo punimo Spens, da pričamo nove priče. Zato smo i za utakmicu sa Rešovijom preuzeli rizik, odlučili smo se da igramo u velikoj sali i nadam se da će javnost umeti da prepozna koliko nam je važno da napravimo lep sportski događaj. Moram da istaknem pomoć sportskih prijatelja i mnogih drugih. Tako je FK Vojvodina najavila organizovani dolazak, a ima ih još koji su pokazali spremnost da pomognu. Mislim da je jasno da Odbojkaški klub Vojvodina ne predstavlja samo sebe nego i grad.

Vladimir Grbić se zahvalio na lepim rečima i obratio novinarima:

– Prijatno sam iznenađen. Apsurd je zaista da se dve institucije razmimoilaze i drago mi je što smo našli rešenje. Važno je da Vojvodina bude tu gde je sada, a vidim da smo na jako dobrom putu. Ako neko želi da vidi kako funkcioniše pravi evropski klub dovoljno je da dođe ovde. Podrška je važna, kako sponzora, uprave, tako i grada, javnosti. Želim predsedniku Zbiljiću puno uspeha i onih poznatih sportskih glavobolja. Takođe hoću da se zahvalim mom nekadašnjem kapitenu, sada generalnom direktoru Nikoli Salatiću, s kojim sam imao najprijatniji odnos, tako da je dobrim delom on zaslužan što smo našli rešenje. I vrlo sam srećan zbog svega – poručio je Grbić.

Posle lepih reči generalni direktor Nikola Salatić ostao je delimično  bez teksta.

– Šta reći posle ovoga, drago mi je što sam bio spona i zahvaljujem se Vanji što je sačekao da klub stane na noge. Imao je papir davno, mogao da naplati, ali je bio strpljiv. Hvala i  predsedniku Zbiljiću, gradu, upravi,  sponzorima, što su omogućili da posle sređivanja infrastrukture sada možemo da rešavamo i probleme ove vrste. Svi bivši igrači treba da smatraju Vojvodinu svojom, a nama je cilj da imamo dobar odnos i da budemo  svi na istom zadatku – zaključio je Salatić

Podelite na društvenim mrežama
Share This