Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 3:2 (25:18, 20:25, 25:18, 22:25, 15:10)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 300, sudije Popović i Zelenović.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 17, Stevanović 15, Vemić 5, Kujundžić 9, Peković, Mehić 15, Šormaz, Todorović 1, Rudić, Perić, Suhinjin 9.

Crvena zvezda: Jevtić, Tadić, Stoković, Gmitrović 24, Mašulović 6, Petrović 7, Nejić 4, Jovanović, Dodić, N. Pavlović 3, Andonović 11, D. Pavlović 1.

Na najbolji način stavili su tačku prvotimci Vojvodine NS seme na ovu godinu, pošto su u derbiju kola savladali Crvenu zvezdu 3:2. U neizvesnom meču u Novom Sadu, aktuelni šampion bio je bolji za dužu klupu, a pravi kec iz rukava trenera Nedžada Osmankača bili su Vitalij Suhinjin i Luka Šormaz. Već umornoj i istrošenoj ekipi od mnoštva utakmica i putovanja, prijalo je osveženje koje su novajlije donele, a pomogao je takođe i ulazak rekovalescenta Kujundžića.

Počeli su Novosađani sa standardnom postavom i sigurno diktirali ritam u prvom setu.  Dobrim blokom i servisom na tehničkom tajm-autu imali su zavidnu prednost, i uspeli da je sačuvaju do kraja. Već u tom periodu uvodio je i izdvodio Osmankač Suhinjina i Šormaza sa željom da razigra ovaj dvojac, što mu se kasnije, kada se odlučivalo o pobedniku, ovo i isplatilo. U nastavku je bio očit nedostatak eneregije, padala je koncentracija, više se grešilo, nije bilo bloka, ali ni ubojitosti. Sa druge strane Zvezda se razigrala, bili su Beograđani motivisani, borbeni, koristili su svaku priliku i zasluženo stigli do izjednačenja.

Treći set bio je gotovo preslikan prvom, zatim su u četvrtom domaći poveli 8:5, nakon toga stali i otvorili put rivalu do taj – breka. Menjao je ponovo Osmankač, osetila se nova energija u redovima šampiona, Šormaz je dobro razigravao saigrače, a Suhinjin bio nerešiva enigma za protivnika.

Luka Šormaz, dizač Vojvodine: – Očekivali smo težak meč, znali smo da će Beograđani doći maksimalno spremni i motivisani. Drago mi je što sam pomogao i što smo uspeli da pobedimo. Ovo mi je prva utakmica, nedavno sam stigao, treba mi još vremena da se uigram i budem spremniji.

Dragan Kobiljski, trener Crvene zvezde: – Posle dugo vremena smo odigrali kompletni i najavili bolje partije. Imali smo dobru igru i energiju, Vojvodina je zasluženo pobedila, ali mogli smo i mi.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: – Govorio sam da je duel ove dve ekipe uvek derbi. Siguran sam da će Crvena zvezda do kraja prvenstva biti daleko bolja. Zadoovljan sam što su novi igrači pokazali kvalitet. Ta energija nam je trebala, plaćamo danak gustom rasporedu, već protiv Barkoma smo bili u prezasićenju. Šormaz i Suhinjin su nam sada mnogo pomogli, a verujem da će biti pravo pojačanje još kad se uigraju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This