Dugo sanjani san postao je java. Poklonici odbojke i sporta uopšte imali su prilike da na svečanom otvaranju doma za mlade igrače i renoviranih poslovnih prostorija, u Ulici Maksima Gorkog 22-24 u Novom Sadu, vide budućnost na delu. Projekat vredan divljenja ne samo kompletne sportske javnosti u Srbiji, nego i van granica, konačno je realizovan uz pomoć nove Uprave, pula sponzora, važnog ugovora sa Naftnom industrijom Srbije i, naravno, uz podršku Grada Novog Sada.

Odbojkaški klub Vojvodina NS seme je posle nekoliko meseci, koliko su trajali radovi, dobio impozantni objekat, za primer svima koji razmišljaju o budućnosti sporta u Srbiji, pažljivoj selekciji i podršci talentenima. Kako bi sve imalo potpuni smisao i nivo koji zaslužuje, na ceremoniji svečanog otvaranja potpisan je i zvanično ugovor o ustupanju objekta na deset godina između NIS-a i Odbojkaškog kluba Vojvodina. Ugovor su potpisali zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov i generalni direktor Vojvodine Nikola Salatić, a u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

– Zahvalio bih se gradonačelniku Milošu Vučeviću, gradu Novom Sadu, koji nam pomagao poslednjih pet godina, takođe i generalnom sponzoru, koji je uz nas skoro celu deceniju. Naravno, ništa ne bismo mogli bez kompanije NIS, kao ni nove Uprave, gospodina Dragoljuba Zbiljića koji je uz Energotehniku Južnu Bačku okupio još dvadesetak velikih kompanija.  Ono što smo sanjali i maštali, sada smo ostvarili. Sve ovo nam daje priliku da i dalje pravimo mlade, reprezentativne igrače pružajući im daleko ozbiljnije uslove i dom, koji retko ko ima. Cenimo ulaganje svih i  siguran sam da ćemo opravdati poverenje kako na klupskom i tako i na reprezentativnom nivou – istakao je Nikola Salatić, generalni direktor Vojvodine.

 

 

Ugovor NIS-a i Odbojkaškog kluba Vojvodina podrazumeva sponzorstvo na perid od deset godina. Do sada je Vojvodina koristila polovinu prostorija (gornji deo), dok je novim ugovorom dogovorena upotreba svih 500 kvadratnih metara. Saradnja ova dva velika i uspešna kolektiva traje mnogo godina, a ovim projektom je dodatno učvršćena.

– Izuzetno sam ponosan na podršku koju NIS pruža Vojvodini.  Pomoć šampionu Srbije je logičan potez. Naša kompanija podržava sport, ulaže u njega, a ovde je važno da svi navijamo za budućnost. I dalje ćemo raditi na tome da pružamo podršku mladima i omogućimo im da ostvare svoje snove. Složićete se da je podrška jedne od najuspešnijih kompanija, čije je sedište u Vojvodini, najboljem sportskom klubu u pokrajini logičan korak i pravi recept za pobedu.  Nadam se da će ovaj ugovor doprineti da Vojvodina nastavi da niže uspehe i zadrži titulu. Sada sklapamo ugovor na deset godina uz želju da ovaj objekat Vojvodina i zadrži – poručio je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Prisutnima se obratio i gradačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Lepo je biti u domu šampiona, nekadašnjeg, sadašnjeg, nadam se i budućeg.  Ovo je pravi primer kako treba da se organizuje sport i da se ulaže u njega, odnosno da se ne gledaaju samo trenutni rezulati, nego i da se brine o budućnosti.  Ulažemo u neke nove klince i velika je stvar što je NIS prepoznao ovu priču i podržao projekat. Snažan sponzorski pul kluba garancija je trajanja i daljeg razvoja. Drago mi je da su sa nama i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije, jer je ovo baza i za sve reprzentativne selekcije. Rađeno je isključivo u interesu mladih i sporta – izjavio je Vučević.

 

Treba podsetiti da je Odbojkaški klub Vojvodina nadaleko poznat po rezultatima, bogatoj istoriji, vrhunskim igračima, reprezentativcima, odličnoj organizaciji i posebnoj atmosferi u hali. Skoro 300 pehara, raznih klupskih priznanja krasi klupske vitrine, a posebnu snagu i vrednost crvenog-belog kolektiva čine mlađe kategorije. Vrsni talenti, koji stasavaju u dresu Vojvodine, donose, kako klubu tako i reprezentaciji, pregršt medalja. Pre nekoliko godina čelnici kluba i oni koji se bave selekcijama poželeli su da priču o ozbiljnom radu i odnosu prema talentovanim odbojkašima nadograde domom za mlade igrače. Prepreka u realizaciji plana do sada su bile finansije, ali zahvaljujući novom Upravnom odboru, NIS-u, pulu sponzora, a uz podršku Grada, ova velika želja konačno je realizovana.

Objekat koji se prostire na 500 kvadratnih metara u prizemlju (koje ranije nije niko koristio) sada ima dom za mlade igrače, koji ima deset soba. Svaka soba ima dva ležaja, kupatilo, sto, krevet, televizor, internet i frižider. Takođe, tu je i velika trpezarija sa kuhinjom u kojoj će se igrači hraniti po programu sportske ishrane, družiti se, imati sastanke… Realizacija ovog projekta od izuzetne je važnosti za razvoj igrača, edukaciju, socijalizaciju, privikavanje na specifičan sportski život i pripremu za izazove na velikoj sceni. Na spratu su kompletno renovirane poslovne prostorije, a novi izgled dobila je pres i trofejna sala sa svim tehničkim mogućnostima.

 

 

Od radova, urađeno je sledeće:

Promenjen je krovni pokrivač.

DEMIT fasadom je pojačana energetska efikasnost objekta.

Kompletno su zamenjene elektro instalacije, kao i instalacije vodova, kanalizacije i sanitarnih čvorova. Ugrađena su nova kupatila u prizemlju.

Zamenjena je kompletna fasadna i unutrašnja stolarija.

Izvršena je zamena podova u prizemlju sa hidro i termo izolacijom, na spratu je urađena, a postojeći parket je saniran.

Podelite na društvenim mrežama
Share This