Prvotimci Vojvodine NS seme odradili su veliki posao u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa, kada su u Ukrajini savladali domaći Barkom Kažanji 3:0. No, sada taj trijumf treba materijalizovati na svom terenu u revanš utakmici, koja se igra u sredu, 20. decembra, u velikoj dvorani Spensa. Meč počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan.

– Barkom je u prvom meču imao kadrovskih problema, a mislim da će u revanšu biti spremniji. Očekujem težak, neizvesniji duel, Ukrajinci će sigurno zaigrati na sve, ili ništa i pokušati ovde da traže slamku spasa. Moramo biti oprezni, jer ima i negativnih primera kada ekipe pobede u gostima i imaju sve na svom terenu. Važno je da pokažemo kvalitet, da držimo koncentraciju, a pozivam navijače da nam pruže podršku, te da svi zajedno pobedimo – poručio je trener Nedžad Osmankač.

Mladi dizač Vuk Todorović takođe je istakao da bi ovaj susret mogao biti teži, ali da ambicije ostaju iste.

– Tamo smo pružili maksimum i to posle napornog puta. Ovde moramo još bolje, treba susretu pristupiti angažovano, igrati od prvog do poslednjeg poena. Kod nas se ništa ne menja, želimo pobedu – izjavio je Todorović, a Božidar Vučićević dodao: – Treba da isto damo 100 odsto mogućnosti. Tamo se pokazalo da imamo širok izbor igrača, Kujundžić je bio povređen, ali nam je mnogo pomogao Vemić. Oni će ići na sve ili ništa. Moramo imati još veću želju, a nadamo se da će se publika odazvati i pomoći nam na putu ka pobedi.

Prvi put sa mesta sportskog direktora obratio se novinarima Slobodan Boškan.

– Praktično od danas sam tu uvek uz ekipu i stručni štab. Pratiću sve što se tiče sportskog dela. Naša ekipa je u prvoj utakmici pokazala kvalitet, to je sigurno. Nije baš lako u evropskom takmičenju u gostima dobiti 3:0. Ali, sada treba pokati zrelost, jer posao će biti završen kada se to isto uradi ovde i plasira u naredno kolo. Olakšavajuće je to što igramo na svom terenu, ali svesni smo da će oni doći da se bore za svaki poen. Želimo dobru atmosferu, na terenu i u sali – zaključio je Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This