Barkom Kažanji – Vojvodina NS seme 0:3 (16:25, 23:25, 31:33)

Lavov: KS “Galičina”, gledalaca 1000, sudije Jorgidis (Grčka) i Peče (Austrija).

Barkom Kažanji: Savkiv, Plasetski 5, Palasjuk 6, Kisiljuk 12, Žukov 6, Ševčik 1, Koval, Bokšan, Brova, Didenko, Hladenko 4, Tevkun 16, Biber.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučućević 21, Bajandić, Stevanović 8, Vemić 7, Peković, Mehić 14, Radović, Todorović 5, Rudić, Perić.

Sjajan rezultat napravili su prvotimci Vojvodine u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa, pošto su u Lavovu savladali domaći Barkom Kažanji rezultatom 3:0. Iznenadili su Novosađani ukrajinskog predstavnika, igrali su zrelo, odgovorno i timski. Crveno-beli još jednom su pokazali da svi igrači mogu jednako doprineti dobrom rezultatu, a uprkos napornom putu i sitnim povredama ostvarili su željeni cilj.

 

U sastavu nije bilo primača Mirana Kujundžića, koji je na treningu zadobio lakšu povredu skočnog zloba, pa je trener Nedžad Osmankač meč počeo sa postavom: Todorović, Vučićević, Vemić, Mehić, Simić, Stevanović i libero Peković. Novosađani su od početka nametnuli ritam, a posle odličnih servisa Stevanovića, te bloka Todorovića i kontre Simića stigli su na visokih 12:6. Zapretili su u jednom momentu domaćini, ali je servis Vemića vratio sve na svoje mesto. Nakon vođstva od 18:10 Vojvodina je rutinski privela set kraju.

 

Bili su sigurni crveno-beli i u nastavku, poveli su  7:3, ali je rizik na servisu domaćinu doneo boljitak i izjednačenje. Sjajnu partiju u ovom meču pružio je mladi korektor Vučićević, ali su i svi ostali bili na nivou, radili su servis i blok, pa je u samom finišu Vojvodina imala tri set lopte – 24:21. Treću je iskoristio Stevanović za vođstvo od 2:0. Nakon toga Barkom je zaigrao na sve, ili ništa, imao je 5:1, pa 8:4, Vojvodina se vraćala, ali je domaćin opet sticao osetnu prednost.

Kod 22:17 za domaće, servisi Stevanovića doneli su vrednu seriju od 3:0, a nakon poteza Vučićevića i asa Todorovića stigla je Vojvodina do izjednačenja – 23:23. U maratonskoj završnici, uporniji, sigurniji i borbeniji bili su Novosađani, odigrali su timski i stavili tačku na 33:31.

Revanš meč igra se u Novom Sadu 20. decembra u 18 časova, a Vojvodini su za prolaz u osminu finala potrebna dva seta.

– Bilo je napeto i teško,posebno u drugom i trećem setu. Uprkos sitnim problemima i umoru bili smo tim, odigrali motivisano, borbeno i ispoštovali sve dogovore. Čestitam mojim momcima što su se izdržali i ostvarili dobar rezultat. Ovakve mečeve uvek je teško igrati, ali očigledno je da kroz njih rastemo i napredujemo. Ovo je za nas važna evropska pobeda, no to je samo prvi korak. Moramo biti obazrivi, neće biti lako u revanšu, posebno zbog zgusnutog rasporeda, a samo se nadam da ćemo biti zdravi – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This