Posle nešto više od 17 sati puta autobusom, naši aktuelni šampioni stigli su u Ukrajinu, na dobro poznato mesto, i prvi zadatak šefu struke Nedžadu Osmankaču i njegovom štabu bio je oporavak igrača. Utorak je bio dan najpre za odmor, zatim video sastanak, pa tek onda trening.

– Barkom je veoma dobar klub, ima stabilan izvor finansiranja i dugo igra evropska takmičenja, a ekipa je gotovo nepromenjena u odnosu na minulu sezonu. Dizač Didenko veoma brzo razigrava sve igrače, a glavna udarna snaga im je levoruki korektor Terpon koji daje ton njihovoj igri. Primači su Kišeljuk i Ljevčik, a srednji blokeri Gladenko i Palašjuk su veoma snažni. Dobro smo se pripremili za sve što nas očekuje, sala nam je poznata od prošle godine, a došli smo da pružimo maksimum i obezbedimo dobar rezultat pred revanš – rekao je Osmankač.

Jedna od povoljnosti za Vojvodinu NS seme biće i činjenica da se revanš susret igra u Novom Sadu.

– Istina je da je to mala olakšica za nas, ali u današnje vreme, ekipe koje žele uspeh u Evropi, moraju da igraju dobro i na gostovanjima. Sistem je takav da domaći teren nosi blagu prednost, ali to za nas nije toliko važno jer na svakom meču igramo maksimalno, na to nas obavezuje dres koji nosimo. Iako je put do Ukrajine bio dosta težak, svi igrači su spremni, imamo par sitnih povreda, ali će svi biti na raspolaganju – zaključio je Osmankač.

Srednji bloker crveno-belih Stevan Simić imao je takođe priliku prošle godine da odmeri snage sa istim protivnikom.

– Barkom je dobra ekipa. Uslovi u sali su dobri za igru, nadam se lepoj poseti, jer će ta atmosfera i nama odgovarati da pružimo što bolju partiju. Veoma je dobro to što igramo prvi susret u gostima, revanš je našem terenu – jasan je Simić.

Iskusni primač Miloš Vemić ne poznaje dovoljno rivala, ali ističe da njegova ekipa razmišlja samo o pobedi.

– Barkom je predstavnik takozvane ruske škole odbojke i to nam odgovara, jer smo slični. Ne poznajem ih baš najbolje, ali čim igraju Evropu više godina i ne menjaju tim, sigurno je da se radi o dobrom kolektivu. Od nas se očekuje najviše, pakleni ritam utakmica u minula dva meseca nas je očeličio i navikao da uvek tražimo pobedu. Smatram da bi nam u današnjem susretu dovoljna bila i dva seta, ali ne razmišljamo o tome već samo o pobedi. Poznato je da se sve rešava u drugom meču, a danas očekujem da se pokažemo u najboljem svetlu i da steknemo kapital pred revanš – rekao je Vemić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This