Vojvodina NS seme – Jedinstvo 3:2 (25:17, 26:28, 25:21, 22:25, 15:12)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 150, sudije Savić i Zotović.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Bajandić 5, Stevanović 13, Vemić 6, Kujundžić 27, Peković, Mehić, Radović, Todorović  2, Rudić, Perić 17.

Jedinstvo: Mladenović, Radivojević, Milić 12, Pešut 8, Radišić 1, Majstorović, Milutinov 13, Bojičić 4, Škrbić 5, Micić 27, Paravinja 1, Roljić 11.

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su i u revanšu  četvrtfinala savladali ekipu Jedinstva 3:2. Novosađanima je posle pobede u prvom susretu od 3:1 za prolaz bilo dovoljno da uzmu dva seta, ali je i to bilo teže nego što su očekivali. Ušli su crveno-beli dobro u meč, u nešto izmenjenom sastavu tokom celog prvog seta diktirali su ritam. U drugom setu došlo je malo do opuštanja, gosti su se razigrali, a u neizvesnoj završnici napravili su manje grešaka. Nestao je i onaj ubojiti napad, ali je uprkos tome Vojvodina kontrolisala igru u trećem periodu, stigla do vođstva od 2:1, što je i teoretski značilo plasman u polufinale. U četvrtom setu domaćin je krenuo silovito i malo ko je očekivao da će aktuelni šampion ispustiti visoku prednost. Pazovčani su preokrenuli i izborili se za taj-brek, u kojem je presudio kvalitet Novosađana.

Lazar Bajandić, igrač Vojvodine: Malo smo se opustili, posebno posle trećeg seta, ali dobro je i to što smo svi dobili šansu i na kraju uspeli da pobedimo. Ovo je treća utakmica sa istim rivalom, mogli smo bolje. Ritam je paklen, ali tu smo  mi sa klupe da uskočimo i pomognemo. Važno je da smo ostvarili cilj.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: Imao sam velikih kadrovskih problema pre i tokom meča. Na neke igrače nisam mogao da računam, neke sam morao  da sačuvam i za petak,  a Kujundžić je zbog ramena izašao u četvrtom. Tada smo i postali premekani.  No, govorio sam da neće biti jednostavno i da se ne smemo opuštati. Pazovčani su igrali rasterećeno, angažovano i motivisano i na tome im čestitam. Dres Vojvodine je svetinja i to treba svima da bude jasno i uvek mora da se daje maksimum, u kojem god sastavu da nastupamo.

Željko Vukelić, trener Jedinstva: Čestitam Vojvodini na zasluženom prolazu, a mene ohrabruje to što smo pružili odličan otpor i igrali dobro. Nama je važno prvenstvo, bitan nam je svaki bod, svaka pobeda, a sada nas očekuje nas duel sa Crvenom zvezdom na našem terenu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This