Novi Pazar – Vojvodina NS seme 3: 2 (25:16, 27:25, 16:25, 18:25, 15:10)

Novi Pazar: SD „Pendik“, gledalaca 1000, sudije Janković i Popović.

Novi Pazar: Vukašinović 16, Sretenović, Polomac 9, Zatrić, , Daca 5, Bekrić, Zuković, Božović, Radosavljević 17, Vilimanović 4, Prušević, Hamzagić 24.

Vojvodina NS seme: Simić 17, Vučićević 3, Bajandić, Stevanović 10, Vemić 6, Kujundžić 17, Mehić 13, Radović, Todorović, Rudić, Perić 3.

Posle šest kola i šest maksimalnih pobeda odbojkaši Vojvodine NS seme zabeležili su prvi poraz u Superligi. Mogli su Novosađani da slave i ovoga puta, te da se iz Novog Pazara vrate sa važnim trijumfom, ali su posle maratonske borbe u pet setova pali u nadigravanju sa domaćinom i direktnim konkurentom za prvo mesto. Nijanse su odlučile, a one su sada bile na strani Novopazaraca, koji su u važnim momentima bili precizniji, konkretniji i sigurniji.

Domaćin je i mnogo bolje ušao u meč, poveo na samom startu, dok Novosađani nikako nisu mogli da pronađu igru i umire rivala. Ni promena dizača nije pomogla gostima, a greške su samo dodatno protivniku olakšale posao da ovaj set rutinski završi. Probudili su se crveno-beli, ali su Novopazarci na polovini seta uvek bežali za poen, dva, ili tri. Tada je, tražeći najbolje rešenje, trener Osmankač napravio izmenu i umesto Vučićevića uveo Perića. Vojvodina je izjednačila, a onda i okrenula i došla do set lopte kod rezultata 25:24. Propustili su priliku Novosađani, a domaćin je ovaj deo susreta ipak rešio u svoju korist 27:25.

Treći set počela je Vojvodina sa nešto izmenjenom postavom, zaigrali su Todorović, Perić, na prijemu Mehić i Vemić, Simić, Stevanović i libero Peković. Kod rezultata 12:10 za Vojvodinu umesto Perića zaigrao je Kujundžić i ispostavilo se da je to bila dobitna kombinacija.  Bili su Novosađani mnogo bolji  u svim elementima, manje su grešili, smirili prijem, igrali mnogo bolje odbranu i bili konkretniji u napadu. U tom i narednom setu prosto su nadigrali domaćina, te su meč uveli u kockarski taj-brek. No, kada je trebalo da naprave konačni preokret gosti su ponovo zastali. Domaćin je bolje počeo peti set, negde do sredine igralo se poen za poen, ali su posle 8:8 Novopazarci  dobrim blokom i napadom napravili seriju, Novosađani su grešili i ostali bez pravog rešenja.

Podelite na društvenim mrežama
Share This