Vojvodina NS seme – Spartak (Lj) 3:0 (25:17, 25:15, 25:18)

 

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 200, sudije A. Balandžić i P. Balandžić.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević 7, Bajandić 1, Stevanović 7, Vemić 5, Narančić 6, Kujundžić 4, Peković, Mehić 10, Radović, Todorović 2, Perić 8.

Spartak (Lj): Maksimović 1, Marinković 2, Šajić1, Gajević 14, Matić, Mirković, Đorđević 6, Lazarević 1, Oković 4, Milenković, Milovanović 4, Janković.

Još jednom odbojkaši Vojvodine NS seme nisu dozvolili protivniku da uzme ni počasni set. Ovoga puta, u šestom kolu Superlige kroz novosadsku mašinu prošla je ekipa Spartaka iz Ljiga, koja po svakom setu nije stigla ni do 20. poena.

Odlučio je šef stručnog štaba već na samom početku da promeša karte, pa je meč počeo sa dizačem Radovićem u dijagonali sa Vučićevićem, na prijemu sa Vemićem i  Mehićem, na bloku sa Narančićem i Stevanovićem i standardno sa liberom Pekovićem.

Ušli su crveno-beli maksimalno ozbiljno u ovaj duel, dobrim servisom, napadom i blokom vrlo brzo stigli su do osetne prednosti. Serija grešaka gostiju samo je olakšala posao domaćinu, koji je prvi set završio rezultatom 25:17. Slično je bilo i u nastavku, a u prva dva seta poigravao se sa protivničkim igračima David Mehić, koji je bio i najbolji pojedinac meča. Šansu u drugom periodu dobili su Perić i Todorović, dok je u trećem umesto Mehića ušao Kujundžić, a nedugo posle toga Vemića je zamenio mlađani Bajandić.

Samo na momente u trećem setu bili su dostojan protivnik Ljižani, ali je i to bilo malo za Vojvodinu, koja je igrala taman koliko je trebalo za novu maksimalnu pobedu i tri boda, koja je ostavljaju na prvom mestu na tabeli.

Lazar Bajandić, primač Vojvodine NS seme: Nismo očekivali baš ovako laku utakmicu, ali smo se pripremili kako treba i odigrali dobro taktički. Imali smo malo grešaka i to je presudilo. Drago mi je da nastavljamo u veoma dobroj formi. Zadovoljan sam što sam igrao, uvek može bolje i nadam se da će biti sve više ovakvih prilika.

Vladan Đorđević, primač Spartaka: Nadali smo se nečem boljem, ali smo imali lošu nedelju iza sebe, nismo se dobro spremili. Nismo bili na nivou da pariramo Vojvodini, pa je za nju ovo bio lakši  trening.

Vladimir Šarenac, trener Spartaka: Naravno, sportski je nadati se nečem više, ali nismo se pokazali na terenu. Vojvodina je bila daleko bolja i potvrdila svoje mesto. Napravili smo mnogo grešaka, jedino smo u trećem nešto igrali. Novosađanima želim svu sreću nastavku prvenstva.

Podelite na društvenim mrežama
Share This