Vojvodina NS seme – Jedinstvo 3:0 (25:20, 25:18, 25:21)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 200, sudije Leko i Stojanac.

Vojvodina NS seme:Simić 5, Vučićević 9, Bajandić, Stevanović 3, Vemić 11, Narančić 5, Kujundžić 5, Peković, Mehić 14, Radović 3, Perić 3.

Jedinstvo: Bjelica 2, Mladenović, Milić 9, Pešut 6, Radišić, Majstorović, Milutinov 4, Bojičić 2, Škrbić 4, Micić 16, Paravinja, Roljić.

Pet kola – pet maksimalnih pobeda. To je trenutni skor prvotimaca Vojvodine NS seme, koji su trijumfalni niz u Superligi nastavili u meču protiv Jedinstva. Prošli su Pazovčani kao bosi po trnju u Novom Sadu, ni njihovo iskustvo nije im mnogo pomoglo, a samo na momente koristili su kratko opuštanje domaćina. Sa druge strane, trener Nedžad  Osmankač imao je prostora da pruži priliku svim igračima da osete igru.

Počeli su sigurno crveno-beli, dobrim servisom Božidara Vučićevića odvojili su se na 6:1. Na kratko su gosti ušli u seriju i smanjili prednost, ali je brzo Vojvodina ponovo povećala zalihu i rutinski privela set kraju. Još tokom prvog seta ušao je u igru dizač Radović, a u drugom su na terenu bili i Vemić i Narančić. U drugom delu ovog perioda Novosađani su dali gas, te završili još ubedljivije. Tako su u trećem setu šansu dobili i Perić i Bajandić, a aktuelni šampion je i na taj način pokazao da ima dugačku klupu, jer su i taj deo utakmice odradili sigurno i ubedljivo.

Miroslav Radišić, kapiten Jedinstva, čestitao je Vojvodini na zasluženoj pobedi i dodao:

– Svaka čast i na oporavku posle nedeljnog meča u Francuskoj. Mislim da mi nismo odigrali na svom nivou, imali smo ozbiljnog protivnika, koji je dobro otvorio meč blokom i servisom. No, nama je akcenat na subotnjem susretu i u duelima sa rivalima protiv kojih možemo uzeti bodove.

Marko Narančić istakao je važnost pobede, jer je ovaj duel došao u nezgodnom  trenutku.

– Mislim da nismo briljirali, ali smo igrali toliko koliko treba da pobedimo. Nama su najvažnija tri boda, dobro je što imamo dugačku klupu, tako da se nadam da ćemo u predstojećem gustom rasporedu potrošiti što manje energije – poručio je Narančić.

Dugačku klupu domaćina pohvalio je i Željko Vukelić, trener Jedinstva.

– To će im sigurno mnogo značiti, svi su pokazali kvalitet. Mi smo možda mogli nešto više u drugom setu, ali to nije prvi put da posustajemo u završnici. Ostaje nam da tražimo šansu u drugim mečevima – istakao je Vukelić.

Osmankač medijima: Ne dolivajte so na ranu

Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme, poželeo je ekipi Jedinstva više sreće u nastavku lige, a onda se obratio na sasvim drugačiji način.

– Skrenuo bih pažnju na natpise posle fantastičnog dvomeča sa Francuzima. Svima nama ostao je gorak ukus, jer su se pojedini mediji poneli i više nego kritički. Stvorena je jedna slika, koja ne priliči tim dobrim partijama, a ni igrači ni ja to nismo zaslužili. Imali smo svojih problema, ali smo dali maksimum, odlučila je jedna lopta. Niko nije napisao da ekipa Tuluza košta deset puta više i da su neki igrači skoro duplo stariji  od naših momaka. Dobre igre su pale u senku, posebno pobeda u Spensu. Naravno da ostaje žal, jer nam je tako malo falilo, ali momci su izgurali, ostavili su srce na terenu, mladi su i nisu zaslužili da žive i rade dva dana pod teretom takvih natpisa. Možda je to nauk za sve nas kako da se postavimo u budućnosti. Ja mojim momcima još jednom čestitam na tome kako su danas igrali posle svega i isto tako na tome kako su izneli oba meča protiv Tuluza. Ne kažem da je od strane medija to namerno, možda i ja grešim, ali ukus je gorak. Nama je najviše teško i ne treba dolivati so na ranu – poručio je Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This