Samo što su se vratili iz Francuske odbojkaši Vojvodine NS seme već se okreću obavezama u Superligi, u okviru koje im do kraja nedelje predstoje dve utakmice na domaćem terenu. Već u četvrtak, 16. novembra, u maloj sali Spensa očekuje ih duel petog kola sa Jedinstvom iz Stare Pazove, a dva dana kasnije i meč šestog kola sa Spartakom iz Ljiga.

Crveno-beli veruju da će biti spremni i da će uknjižiti nove pobede na domaćoj sceni.

– Ovo je za nas teška utakmica, jer nije lako izaći na teren posle burne nedelje. Zato će nam sada posebno biti potrebna podrška sa tribina. Od igrača ću zahtevati punu koncentraciju i uvažavanje rivala. Pazovčani su neugodni, sačuvali su gro tima, a čekaju nas uskoro i u kup utakmicama. Sigurno će doći u Novi Sad sa željom da nas iznenade, ali mi ćemo učiniti sve da se regenerišemo i da u susret uđemo maksimalno i borbeno – rekao je Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme.

Složio se s njim i dizač Neđeljko Radović.

– Uspeli su da sačuvaju ekipu, iskusni su i probaće da iskoriste naše greške. Na nama je da im to ne dozvolimo, da budemo ozbiljni i ispoštujemo sve dogovore.

Miloš Vemić se najpre osvrnuo  kratko na utakmicu  u Tuluzu:

– Bili smo jako blizu ostvarenja cilja, nekoliko poena nas je delilo od tog još jednog seta. Svima nam je jako teško, posle prvog meča svi smo verovali da možemo u grupnu fazu, ali  to je sport, često jedna lopta odlučuje – rekao je Vemić i nastavio: – No, moramo dalje, očekuje nas dosta obaveza u narednom periodu. Uvažamo svakoga, ali moje je mišljenje da u susretu sa Jedinstvom ne bi trebalo da bude iznenađenja. Igramo dobro kod kuće, nismo izgubili ni set, imamo sve uslove i verujem da ćemo uspeti. Jedino pobedom možemo da zalečimo rane u ovom teškom trenutku.

Sportski direktor Nikola Marić takođe je izrazio optimizam.

– Pazovčani jesu sačuvali fizionomiju, glavni igrači su ostali, a slično kao u Nišu, neki su tu sa otvorenim ugovorom. Treba ih poštovati, ali i ja se slažem sa tim da kod kuće igramo dobro, imamo kvalitet i treba to da potvrdimo na terenu. Pred nama je zgusnut raspored, moramo na to da se priviknemo, ali imamo dovoljan fond igrača i to može biti prednost. Nadam se da će dve utakmice do kraja vikenda biti dobra uvertira za naredni period – zaključio je Marić.

Meč Vojvodina NS seme – Jedinstvo počinje u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This