Vojvodina NS seme – Spartak (Su) 3:0 (25:15, 25:23, 25:16)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 200, sudije Gradinski i Milošević.

Vojvodina NS seme: Simić 12, Vučićević 20, Bajandić, Stevanović 4, Vemić 12, Narančić, Kujundžić 7, Peković, Mehić, Radović, Todorović, Rudić.

Spartak: Milović, Arsenoski 1, Peić, Seizović, Eremić 10, Kovačević 10, Rajković, Kristaj, Kecman 9, Dulić, Tumbas 6, Sinđelić.

Ubedljivom pobedom otvorili su prvotimci Vojvodine NS seme Superligu, pošto su u prvom kolu na svom terenu savladali ekipu Spartaka 3:0 (25:15, 25:23, 25:16). Novosađani su gotovo sve vreme kontrolisali situaciju na terenu, sem jednim delom u drugom setu, ali su se i tada brzo vratili i rešili taj period u svoju korist.

 

Počeo je strateg Nedžad Osmankač meč sa Todorovićem, Vučićevićem, Vemićem, Kujundžićem, Simićem, Stevanovićem i liberom Pekovićem, a ta postava praktično je odigrala i ceo susret. Na startu je Vojvodina pokazala ko je favorit i ko će vući konce u ovom duelu. Visokih 8:3, te 16:9 najavljivali su rutinski završetak prvog seta – 25:15. U nastavku su Subotičani malo zapretili, iskoristili kratko opuštanje domaćina, ali su crveno-beli kada je bilo najvažnije bili sigurniji i konkretniji.

 

U trećem periodu usledila je opet dominacija šampiona, koji je lako zaokružio priču u ovoj utakmici. Glavno oružje tokom celog susreta bio je mladi korektor Božidar Vučićević koji je nanizao 20 poena i imao efikasnost od čak 83 odsto. Sa 12 poena pratili su ga Vemić i Simić.

 

Miloš Vemić, igrač Vojvodine: Trebao nam je dobar rezultat posle Superkupa i drago mi je da smo na ovakav način opravdali ulogu favorita. Mislim da smo u prvom i trećem setu kontrolisali sve, imali dobar servis… U drugom nije baš bilo onako kako smo želili, ali smo uspeli da se vratimo. Očekuje nas duga sezona, puno utakmica, eto sada smo odigrali u nešto izmenjenom sastavu i pokazali da imamo 12 igrača. Subotičanima želim da ostanu u eliti, jer imaju dobru ekipu.

 

Uroš Kecman, igrač Spartaka: Vratili smo se u Superligu, ali smo dosta promenili ekipu. Još uvek se uigravamo i mislim da ćemo biti sve bolji.

Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine: Svaka pobeda mnogo znači, zadovoljan sam rezultatom i donekle igrom. Siguran sam da će Spartak kroz sezonu biti sve bolji. Što se nas tiče sada je važno da ozdrave igrači, da saniramo povrede i spremimo se za derbi. Sada se pokazalo koliko je znači kada imate dobar roster i kada možete da se oslonite na sve igrače.

Igor Zakić, šef stručnog štaba Spartaka: Realno ne možete doći u Novi Sad i pretiti šampionu. Doduše, očekivao sam možda malo bolju igru. U drugom setu smo pokazali da možemo, ali to nije bilo dovoljno. Biće potrebno strpljenje i veliki rad da uradimo ono što želimo, a to je da ostanemo u eliti.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This