Po povratku iz Novog Pazara ekipa Vojvodine NS seme vratila se u kolosek, nastavila da trenira i priprema se za nove izazove. Utakmica Superkupa se stavlja u arhivu, a iz crveno-belog tabora poručuju da će iz poraza izaći još jači i bolji.

Za Novosađane ono pravo tek počinje. Pred njima je sezona puna izazova, kako na domaćoj sceni, tako i na evropskoj. Da će biti zajedno u svakoj situaciji, članovi Vojvodine pokazali su i na konferenciji za medije, na kojoj su govorili redom potpredsednik Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić, generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Nikola Marić, šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i igrači Miloš Vemić i Nikola Peković.

– Dve činjenice me zaista raduju, prvo veliki odziv medija na ovoj konferenciji, a drugo i izuzetna podrška sponzora i navijača. Zahvaljujem se svima koji su uz nas, mi idemo dalje, a Novom Pazaru čestitam na zasluženo osvojenom Superkupu – obratio se na početku prisutnima Zbiljić i nastavio: – Ekipa jeste mlada, ali to ne znači da nemamo visoke ambicije. Nekako smo kao cilj postavili plasman u grupnu fazu Lige šampiona i naravno napad na duplu krunu.

Znamo da to neće biti jednostavno igračima i stručnom štabu da ostvare, ali ovo je Vojvodina i verujem da su svi oni naučili da žive sa takvim pritiskom. Iz poraza ćemo izaći još jači i bolji. Želim ovom prilikom javno da pozovem navijače da nas podrže na svakoj utakmici u Spensu, posebno 8. novembra, kada ćemo igrati kvalifikacionu utakmicu za najelitnije klupsko takmičenje. Treba da pokažemo da je Novi Sad grad odbojke, da smo svi jedno i da je to naša snaga.

Dragoljub Zbiljić istakao je i to da je još jedan od važnih ciljeva novog Upravnog odbora da se mladi igrači zadrže u klubu bar do 24. godine. Takođe je poručio da je želja svih da predsednik Upravnog odbora Dejan Mandić ostane što duže na toj poziciji.

– On je uvek uz nas, mnogo pomaže, ali je zbog velikog broja obaveza dao odobrenje da manje više ja rukovodim. Podsećam da je Mandić u proteklom periodu sa klubom osvojio sve, titulu, Kup Srbije, Superkup i evropski trofej, tako da je sa razlogom i dalje predsednik Upravnog odbora i to će i ostati. Želim da se zahvalim njemu, Gradu što je maksimalno uz klub, generalnom sponzoru Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, novim sponzorima Dunav osiguranju, Telekomu, Tehnomaniji, Industriji mesa Matijević, ali i ostalima koji čine jedinstveni tim – istakao je Zbiljić.

O poslovanju, ali i sportskim ciljevima govorio je i generalni direktor Nikola Salatić.

– Moramo da se pohvalimo da u novu sezonu ulazimo sa velikim pulom sponzora. Želim da se zahvalim svima koji su uz nas, pomažu nam na svim poljima, a obezbedili su i kvalitetne pripreme. Tu su Grad, Institut, sponzori i Upravni odbor na čelu sa Mandićem i Zbiljićem – rekao je Salatić i nastavio: – Znamo da će biti teže odbraniti titulu, ali momci su kvalitetni, pokazali su to u pripremnom periodu i imaće našu maksimalnu podršku. Mi smo Vojvodina i drugačije i ne možemo da razmišljamo, samo pobednički. Očekuje nas takmičenje na tri fronta, a osim borbe za duplu krunu, za nas će veliki izazov biti Liga šampiona. Igramo treće kolo kvalifikacija i svi želimo da obezbedimo grupnu fazu. Tuluz je rival po meri, imaju iskusniji tim sa dosta internacionalaca, ali se iskreno nadamo da ćemo u dvomeču biti ravnopravan takmac i učiniti sve da prođemo u grupnu fazu. To bi zaista bio uspeh. Liga šampiona važna je za nas, ali i za srpsku odbojku.

Ekipu novi izazovi čekaju već u nedelju, 15. oktobra, kada će u duelu sa Spartakom otvoriti sezonu 2017/2018. u  Superligi. Novosađani će ugostiti Subotičane u maloj sali Spensa u 18 časova.

– Prvenstvo je praktično najduža i najnezvesnija borba. Kamen temeljac smo udarili prošle sezone osvajanjem titule i sada treba nastaviti u istom ritmu. Kada je u pitanju utakmica protiv Spartaka kompromisa nema, znamo šta u nedelju treba da uradimo.

Rekao sam već da dres Vojvodine nije lako nositi i svi znamo kakvi su zadaci pred nama. Mora biti strpljenja, vere, volje i mnogo rada. U Novom Pazaru je publika bila igrač više, pa zato želim da pozovem Novosađane da ispune tribine i podrže nas, kako u nedelju, tako i cele sezone. Uz njih i uz naše maksimalno umeće Spens može biti neosvojiva tvrđava – poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Treći put u Vojvodini će igrati Miloš Vemić, čije će iskustvo mnogo značiti ekipi.

– Prvo želim da čestitam Novopazarcima, bili su bolji i zasluženo slavili. Mi idemo dalje i u nedelju bi sve sem pobede bilo veliko iznenađenje. Svakog rivala treba poštovati, ali treba ceniti sebe i gledati u svoje dvorište. Kvalitetniji smo, znamo čime raspolažemo i to treba da pokažemo na terenu, te da u sezonu uđemo pobednički. Očekuje nas težak raspored na tri fronta, važno je da budemo zdravi, svi raspoloživi treneru, jer se to i na memorijalu pokazalo kao važan faktor – rekao je Vemić.

Libero Nikola Peković poručio je da ekipa treba da ispunjava ciljeve koji se pred nju postavljaju.

– Naše je da uradimo ono što se od nas traži, da uvek pružimo maksimum. Mislim da ono najvažnije za nas tek predstoji. Sada počinje ono za šta smo se spremali. Spartak je novi, stari, superligaš, znamo se dobro, neki igrači su bili članovi Vojvodine. Bitno je kako ćemo mi igrati, jer ako to bude na najvišem nivou onda nam nema ravnog.

Sportski direktor Nikola Marić takođe je izrazio zadovoljstvo interesovanjem medija i javnosti i dodao da je na Vojvodini da dobro radi i pobeđuje.

– Smatrao sam da smo u povoljnijoj poziciji uoči Superkupa, ali je domaćin zasluženo pobedio. Prilike su bile realne, posebno u trećem setu. Što se tiče Subotičana imaju interesantan tim, došli su iz kvalifikacija, pošto su dobili Partizan. Promenili su ekipu, tamo je sad nekoliko naših igrača, a poznato je da oni baš protiv nas daju maksimum želeći da se dokažu. Vojvodina ima kvalitet, posebno kod kuće treba da realizuje pobede. Kada je u pitanju kompletno prvenstvo, mislim da ćemo se tu izdvojiti Novi Pazar, Zvezda i mi, ali mogao bi da se nametne i Radnički. Ima dosta timova koji su registrovali igrače na otvorene ugovore, pa će do decembra biti dosta neugodnih ekipa. Evropa je druga priča, ali Tuluz jeste rival po meri. Svi francuski timovi jako dobro igraju evropsku scenu, to je prošle sezone potvrdio i Tur. Mi moramo da igramo maksimalno, a ukoliko budemo ambiciozni, jedinstveni, motivisani, sve je moguće. Osim rezultata naša je misija i afirmacija mladih igrača, jer popuna nacionalne selekcije zavisi od nekoliko klubova u Srbiji. Možemo zarotirati postavu i igrati na drugačiji način, ali cilj je, ponavljam, afirmisati mlade, pružiti im podršku i to je onda kompletna priča – zaključio je Marić.

Ulaz na utakmicu Vojvodina NS seme – Spartak je besplatan, a meč će prenositi Novosadska televizija.

Podelite na društvenim mrežama
Share This