Prvotimci Vojvodine NS seme otvorili su pobedom osmi međunarodni „Memorijal Žarka Petrovića“, a posle njih prvog dana turnira radovali su se i odbojkaši Dobrudže. Između te dve utakmice ovu lepu sportsku priredbu svečano je otvorio Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

 

Ekipa domaćina predstavila se publici u maloj sali Spensa na najlepši način, pošto je u prvom kolu savladala grčki Finikas 3:1 (25:21, 25:15, 23:25, 25:22). Puleni trenera Nedžada Osmankača odlično su odigrali prva dva seta, u trećem je došlo do pada, ali je i iskusni rival podigao nivo igre. Grci su i u četvrtom periodu bili sigurni, vodili su 12:6 i 18:13, ali je novosadska mladost uspela da okrene rezultat. Dobar blok bio je okidač za crveno-bele, a dominirao je Stevan Simić.

U drugoj utakmici presudilo je iskustvo Dobrudže, koja je protiv Gentoftea slavila 3:0 (25:20, 25:22, 25:21). Danski predstavnik igrao je sve hrabrije kako je meč odmicao, ali je bugarska ekipa bila sigurnija, preciznija i odlučnija u važnim momentima.

Stevan Simić, igrač Vojvodine NS seme: Dobro smo proučili Finikas, jer smo sa tom ekipom odigrali nekoliko mečeva u Grčkoj. Bili smo pripremljeni, ali i motivisani. Nama je važna svaka pobeda u sklopu priprema za novu sezonu, a posebno nam je drago kada se radujemo na našem terenu.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine NS seme: Zadovoljan sam rezultatom i igrom u prva dva seta, kao i završnicom četvrtog. Činjenica je da smo u prethodnom periodu više igrali, manje trenirali, dosta putovali i to je uzelo danak. No, verujem da će se ovih dana sve to složiti kako treba. Očekuje nas utakmica sa Dancima i mislim da će i ona biti veoma zanimljiva.

Saša Stefanović, trener Finikasa: Eto, mi smo kod nas za nijansu bili bolji, dok je Vojvodina slavila na svom terenu. Najvažnije je da nastavljamo druženje i sportsko prijateljstvo. Kada je u pitanju naša igra dosta toga nije funkcionisalo, imamo novog dizača, ali i dosta promenjenu ekipu, tako da nam treba vremena da sve dođe na svoje mesto. Imamo ambicije da se u Grčkoj priključimo PAOK-u i Olimpijakosu u borbi za vrh. Drago mi je da Vojvodina ide dalje, da u njoj dobijaju šansu da igraju najtalentovaniji igrači u Srbiji. Želim Novosađanima svu sreću u novoj sezoni.

Petar Penev, trener Dobrudže: Vrlo sam zadovoljan, igrali smo lepo i kvalitetno, a očekujem da budemo sve bolji. Vojvodina nam je stari sportski prijatelj i drago mi je što je Dobrudža opet na turniru u Novom Sadu.

Denis Janka: U suštini nisam iznenađen rezultatom, ali sam se ipak nadao malo boljem našem izdanju. Možda je malo put uticao na sve to, no mislim da smo pokazali da imamo potencijal i da dobro radimo. Ekipa je relativno mlada, imamo dva iskusna igrača i verujem da ćemo u nastavku turnira igrati bolje. Dobrudža je bolje odreagovala na neke važne situacije, a i mnogo je iskusnija ekipa.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This