Na dresu sa brojem sedam ponovo će pisati prezime, koje vole i cene svi poklonici odbojke u Novom Sadu. Miloš Vemić, jedan od miljenika publike, ali i šire javnosti, još jednom se vratio u matični klub, pa će treći put u karijeri igrati u njegovoj Vojvodini.

Posle razgovora sa trenerom Osmankačem i direktorima Salatićem i Marićem, iskusni primač odlučio je da prihvati ponudu i pomogne mladoj šampionskoj ekipi. Ugovor je potpisao na godinu dana.

– Dogovorili smo se na jednu sezonu, ali videćemo šta će posle biti. Neke stvari su se kod mene promenile, drugačije su porodične obaveze, a diplomirao sam i na Pravnom fakultetu i svakako mi je želja da možda posle nekog vremena budem uključen u rad kluba i da maksimalno pomognem – počinje priču Vemić i nastavlja: – Možda su neke porodične obaveze presudile, ali pre svega su me vodile emocije.

Vojvodinu doživljavam kao svoju kuću, došao sam u klub koji obožavam, tu sam sa ljudima koje poštujem i cenim. Sve igrače jako dobro poznajem, imamo kvalitetnu ekipu i idemo korak po korak do ciljeva, koje će klub odrediti. Što se mene tiče, znam jasno koja mi je uloga, dobro se osećam i imam mnogo motiva – ističe on.

Da podsetimo da je Miloš Vemić u Vojvodini počeo još kao pionir, osvojio titule u svim starosnim kategorijama. Deo prvog tima bio je od 2004. do 2010, nakon čega je igrao u nekoliko inostranih klubova. Vratio se u Novi Sad u sezoni 2015/16, osvojio sa ekipom Superkup, igrao finale plej-ofa, ostao i prošao pripreme i za prošlu sezonu, ali je onda ipak otišao u Poljsku.

Redove Vojvodine osim Miloša Vemića pojačaće i srednji bloker Radiša Stevanović (1990, 202cm), koji je pre toga igrao u Kragujevcu, Spartaku iz Ljiga, Novom Pazaru, a prošle sezone u Švajcarskoj.

Podelite na društvenim mrežama
Share This