Prvotimci Vojvodine NS seme već desetak dana vredno treniraju u Bugarskoj i sprovode drugi deo priprema za novu sezonu. Kod starijih sportskih prijatelja u Dobriču Novosađani imaju odlične uslove za rad i boravak, pa sve teče kako se samo poželeti može.

Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač budno motri na svakog igrača i uz pomoć saradnika detaljno sprovodi svaki deo programa rada. Zadovoljan do sada učinjenim, strateg crveno-belih je u utorak (12. septembra) dao slobodan dan, pa su svi organizovano otišli u Albenu, poznato bugarsko letovalište i opustili se.

– Zaslužili smo svi da se malo relaksiramo. Uživali smo na pesku, prepustili se suncu, talasima, čak smo i ronili. Zaista nam je prijalo da odmorimo od sale, treninga i utakmica – kratko je raportirao Osmankač i vratio se priči o trenažnom procesu: – Radimo sve po planu, a imali smo priliku da odigramo i nekoliko prijateljskih mečeva. Doduše, nisu to bile klasične utakmice nego, kako mi to zovemo, dril. Sa Steauom smo igrali 2:2 i 1:4, dobili smo Ploešti 2:1, dok je sa domaćinom Dobrudžom bilo 3:3.

Rezultat nije bio u prvom planu, ovo su pripreme, cilj je da svi igraju, da steknu iskustvo i da dobiju šansu da se pokažu. Imamo nekoliko mlađih, to su praktično kadeti i oni su takođe igrali. U svakom slučaju, stariji rade žestoko, a mlađi ih prate adekvatno. Jedini mali problem ima Vučićević sa leđima, pa smo ga štedeli. Tako su na korekciji igrali čak i Kujundžić i Simić, nemamo mnogo izmena na toj poziciji, pa smo kombinovali kako smo mogli. Perić i Mehić su bili na prijemu, dizači su se smenjivali, a kako sam već rekao i oni najmlađi su dobili šansu. Ovo je veliki test za sve i prilika da pokažu koliko mogu da pruže u narednoj sezoni – kaže Osmankač.

Kako ističe Osmankač, uslovi u Dobriču su, kao i svake godine, sjajni.

– Sve je na najvišem nivou, imamo odlične uslove za rad i još jednom želimo na tome da zahvalimo sportskim prijeteljima iz Odbojkaškog kluba Dobrudža. Predstoje nam sa tom ekipom i dve zvanične utakmice, nakon toga sledi put u Pazarčik, gde ćemo igrati sa domaćinom čiji dres nosi naš bivši igrač Stefanović. Plan je da u Novi Sad stignemo u subotu uveče – zaključio je Nedžad Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This