Prvotimci Vojvodine NS seme otputovali su u Bugarsku, gde će nastaviti pripreme za novu sezonu. Dve sedmice Novosađani će boraviti u Dobriču kod starih sportskih prijatelja, a ekipu će voditi šef stručnog štaba Nedžad Osmankač, koji se vratio sa Evropskog prvenstva sa bronzom oko vrata.

–  Raspakujem i ponovo pakujem kofer. Takav je sportski život i na to sam se navikao – kroz osmeh je pričao Osmankač u ponedeljak uveče, koji je oko 18 časova stigao iz Beograda, a već oko 21 krenuo put Bugarske: – Imali smo doček na aerodromu, zatim konferenciju, malo druženje, zajednički ručak, a nakon toga svako od nas je krenuo drugim putem. Reprezentativne obaveze zamenili smo klupskim. Utisci sada fenomenalni, mada samo mi znamo koliko je bilo teško. Bronzana medalja je veliki uspeh, posebno u ovakvoj konkurenciji. Mislim da takmičenje nikad nije bilo ujednačenije, jednostavno svi rade, mnogo ulažu, u reprezentacijama igraju odbojkaši koji su članovi najjačih evropskih klubova. Eto, bez medalje su ostali favoriti Francuska, Poljska, Italija – priseća se Nedžad, pomoćni trener seniorske reprezentacije.

No, strateg Novosađana to ostavlja iza sebe i okreće se obavezama i izazovima koji ga očekuju u Vojvodini.

– Moram da kažem da sam redovno dobijao informacije od mog asistenta Siniše Gavrančića, kao i od ostalih članova stručnog štaba. Svakodnevno smo bili na vezi, konsultovali se, a svaki drugi-treći dan sam putem skajpa gledao trening. Tako da momcima mogu samo da poručim da je veliki brat uvek bio uz njih – našalio se Osmankač, definitivno raspoložen i oran za rad:

– Prošlo je malo jače od mesec dana od početka priprema. Po tradiciji, dve sedmice radićemo u Dobriču, gde imamo zaista sjajne uslove i još jednom želim da zahvalim prijateljima iz Odbojkaškog kluba Dobruđa, Nešiću i njegovoj supruzi. Čeka nas naporan rad, ima dosta mladih igrača, ali namerno sam želeo svi oni da prođu pripreme, da osete sve to i da vidimo koliko na koga možemo računati. Tu su oni stariji koji treba da budu primer, da poguraju mlađe, da budu nosioci. Takođe, tu je i onaj deo mladih, koji su igrali prošle sezone, a tu su i novajlije, na koje ćemo posebno obratiti pažnju i brinuti o njihovoj fizičkoj pripremi. Plan je da pre podne treniramo u teretani i u sali, a po podne tri sata u sali. Osim na fizičkoj pripremi, akcenat će biti i na taktici. Sparingovaćemo sa domaćinom i jednom rumunskom ekipom.

Po povratku iz Bugarske sledi rad nedelju dana u Novom Sadu, te put u Grčku i povratak kući. Uvertira u novu sezonu biće kao i obično „Memorijal Žarka Petrovića“, a pre početka Superlige Vojvodinu očekuje Superkup sa Novim Pazarom.

– Svestan sam da nas očekuje teška sezona. Aktuelni smo šampioni i svi će biti protiv nas dodatno motivisani. Naša ekipa biće još mlađa nego prošle godine, ali svesno smo ušli u to podmlađivanje, jer radimo i na stvaranju budućnosti. No, svi treba da se pokažu na pripremama, kako mlađi, tako i stariji, nikome mesto nije zagarantovano. Prelazni rok traje do 25.decembra, pa ćemo videti da li na nekoj poziciji treba nešto da menjamo – završio je Nedžad Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This