Mlađe selekcije i briga o onima koji dolaze, odavno su važan segment u radu Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme.

Nažalost, u novije vreme Novi Sad se baš i ne može podičiti širokom bazom dečaka koji treniraju odbojku, ali dobro je to što postoje škole koje pažljivo neguju talente i rade sa pionirskim uzrastom. Jedan od takvih klubova je i SK Volej, sa kojim Vojvodina NS seme već neko vreme ima lepu saradnju. U četvrtak, 29. juna, u prostorijama aktuelnog seniorskog šampiona Srbije ta saradnja je i ozvaničena, na obostrano zadovoljstvo.

Gosti Vojvodine bili su sportski direktor SK Volej Vasa Mijić, trener i koordinator svih selekcija Slobodan Velemir, kao i dečaci rođeni 2001, koji će u novoj sezoni biti deo kadetske selekcije crveno-belih.

– Poznato je koliko su mlađe kategorije važne za naš klub. U svojoj istoriji imali smo različite pristupe tom radu, imali smo i svoje pionirske selekcije, ali i saradnje sa drugim klubovima. U poslednje vreme grad se malo muči sa bazom i talentima, ali postoje dva kluba koja se time bave zaista ozbiljno, to su Futog i SK Volej. Sarađujemo sa oba kolektiva, a SK Volej u poslednje dve godine beleži dobre rezultate. Prošle godine bili su učesnici završnog turnira Prvenstva Srbije za pionire, a ove godine su otišli korak dalje i osvojili bronzanu medalju. Samim tim je naša pažnja još više usmerena ka njima. Treba istaći da saradnja traje već neko vreme, a sada smo je samo ozvaničili. Tako je recimo iz generacije dečaka rođenih 2000. Veljko Prišić već kod nas u kadetima, dok je Malešević član pionirske reprezentacije Srbije. Ove godine igrači rođeni 2001. prelaze kod nas. Jako je važno da se srpska odbojka vrati izvornom radu, odnosno radu sa mlađima, jer je nastao problem priliva igrača – istakao je sportski direktor Vojvodine NS seme Nikola Marić.

Sa druge strane, sportski direktor SK Volej Vasa Mijić izrazio je zadovoljstvo što baš ovim činom završavaju sezonu i zadovoljno odlaze na mali odmor.

– Imamo zašto da budemo ponosni, kako zbog naših momaka, tako i zbog ove saradnje koja traje dugo, a poslednje dve tri godine intenzivno. U samom startu, kada je SK Volej krenuo sa radom, prirodno je bilo da se oslonimo na ovaj klub, mi smo svi Vojvodinaši. Andrija Gerić i ja smo osnovali klub 2007. sa namerom da se posvetimo mlađim selekcijama i radu sa decom. Imamo i mušku i žensku konkurenciju, radimo kvalitetno, najvažnije nam je da imamo kontinuitet i da idemo napred. Ponosni smo na mušku selekciju, oslanjamo se na školicu, mlađe i starije pionire, a nakon toga želimo da naša deca nastave u kadetskoj selekciji Vojvodine. Takođe, tradicionalno organizujemo mnoge turnire, prisutni smo na svim takmičenjima. Uspesi nam imponuju, a mnogo pažnje posvećujemo i pedagoškom radu.

Trener i koordinator svih selekcija Slobodan Velemir istakao je da SK Volej trenutno ima šest kvalifikovanih trenera i da se tek danas vidi da modusi koje su zacrtali Mijić i Gerić, imaju smisla.

– Dečaci su mnogo naučili i došli do mogućnosti da naprave još korak ka odbojkaškom nebu. Ponosni smo na to što su deca sto posto prisutna na treninzima i veoma zainteresovana za rad. Takođe su okrenuti i školi. Srećni su što će biti deo Vojvodine, ali svesni su da nije lako biti vrhunski odbojkaš i da se svakodnevno mora raditi. Verujemo da će Marić, Čučković i ostali na pravi način zbrinuti i usmeriti ove dečake. Žao mi je što danas sa nama nije trener Mitar Banjac, ali je opravdano odsutan. On je veoma važna karika u svemu ovome. Momcima mogu samo da poželim sreću, da u budućem radu pokažu sve ono čemu smo ih naučili, a tamo gde su potekli uvek mogu doći po savet – zaključio je Velemir.

Igrači rođeni 2001, koji će preći u kadetsku selekciju Vojvodine su: Ivan Šmuk, Marko Makarić, Jovan Ćulibrk, Nikola Kojić, Darko Baćić, Vlastislav Jaškov, Mihajlo Lazić i Uroš Malešević.

– Želim da zahvalim trenerima i čelnicima SK Volej za sve što su do sada uradili za nas. Znamo svi šta predstavlja Vojvodina i zato nam mnogo znači i ponosni smo što ćemo biti deo mlađih selekcija crveno-belih. Nadam se da ćemo opravdati poverenje, raditi dalje na sebi i napredovati – obratio se u ime mladih odbojkaša Nikola Kojić.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This